ÖLPROVNING

Välkommen på visning av bryggeriet samt ölprovning. Vi berättar hur vi brygger öl.Vill ni äta kan vi även ordna det. Visning samt provning tar ca 2 timmar.

Pris från 300:- inkl moms per person, vi behöver vara minst 10 deltagare.

För bokning, ring 070-567 98 10 eller maila till eva@jadraol.se

Se i listform

◄ Föregående

augusti 2017

Nästa ►
måntisonstorfrelörsön

1


2


3


4


5


6


7


8


9


10


11


12


13


14


15


16


17


18


19


20


21


22


23


24


25


26


27


28


29


30


31


 


Tips för en ölprovning:

Vill du göra en ölprovning med glada vänners lag därhemma? Inget är egentligen enklare, det handlar ju faktiskt bara om att uppleva olika smaker. Men det finns några saker som kan vara bra att tänka på.

För det första, serveringstemperaturen. Ölets temperatur har stor betydelse för utseende, smak, doft och konsistens. Serveras ölet för kallt kan det upplevas smaklöst, är det för varmt kan det bli lite jolmigt i gommen. Temperaturen påverkar också skumbildningen – ett varmare öl ger bättre skum – och ett kallt öl upplevs ofta tunnare än ett rumstempererat. Varje öltyp har olika idealtemperaturer då smakerna framträder som bäst. Här är några ledstänger att hålla sig i:

Ljus lager, veteöl, pale ale och india pale ale Serveras vid 5-8 grader C
Mörk lager, brown ale och ljus öl av belgisk typ Serveras vid 7-9 grader C
Irländsk stout Serveras vid 9-11 grader C

En bra grundregel vid ölprovning är att alltid prova det lättaste ölet först och det kraftigaste sist. Och kom ihåg; ju fler öl ni provar, desto sämre blir förmågan att urskilja smaker. Vill du göra ölet verklig rättvisa så sköljer du munnen med vatten emellan varje ölsort. ”Varannan vatten” är alltså en regel som här har dubbla funktioner.

Vill du ha mer omfattande tips inför din ölprovning, besök Sveriges Bryggeriers hemsida här
http://sverigesbryggerier.se/ol/prova-ol/infor-olprovningen/ eller Systembolaget på den här sidan http://www.systembolaget.se/Dryckeskunskap/Om-ol/Olprovning/