Ordinarie Sortiment


Trädgårdspilsner - Lager - 5,0%

En maltdominerad lager som med en ballanserad humleprofil. Den påminner om en klassisk pilsner, men vi har adderat en lätt fruktighet för att runda av och höja smakerna något. En lättdrucken öl där smaken för tankarna till knäckebröd, honung, halm och granskott.

IPA - India Pale Ale - 6,5%

Ett humlearomatiskt öl där humlen är i förarsätet. Den medelstora beskan balanseras väl av fruktiga humlearomer som får en att tänka på tropisk frukt. Smaken drar åt passionsfrukt, citrus, grapefrukt och ananas och honung.

KingKong - American Pale Ale - 6,5%

KingKong är storebror till vår IPA. Med en fylligare kropp, större beska och en lätt maltsötma som rundar av beskan på ett mycket trevligt sätt. Smaken är maltig med en tydlig beska. Inslag av torkad frukt, knäckebröd, citrus och ananas som sluts in av en lätt kryddighet.

Vetefan - Veteöl - 5,0vol%

Ett Veteöl med en rund kryddig smak med inslag av ljust bröd, koriander, Kryddnejlika som rundas av med en lätt honungsötma. Ölet gör sig utmärkt till rätter med fisk, skaldjur och ljust kött. Går även bra ihop med asiatisk mat.

Gävlelager - Lager - 5,0vol%

Gävle Lager är en lager av Tjeckisk Pilsnerstil. Maltig i smaken med inslag av knäckebröd, men med en mer påtaglig humle än sett i traditionell pilsner. En smakrik och välbalanserad pilsner som trotts sin påtagliga smak, förblir en härlig törstsläckare och matdryck.

Öl på tillfälligt besök

Jädrajul 2019 - Brown Ale - 5,0vol%

I år har vi valt att göra något nytt efter att ha haft vår klassiska JädraJul Stout i många år. Valet hamnade på en klassisk måltidsöl, Brown Ale. I denna öl har vi valt att tillsätta Muscovadosocker samt Vanillinsocker för att bidra med ytterligare smaker till ölet som vi Kände skulle passa julbordet. Resultatet blev ett maltigt öl med inslag av knäckebröd, choklad, torkad frukt, pomerans med nyanser av lakrits och vanilj.

Bock In The Darkness - Dark Strong Ale (fatlagrad) - 9,3vol%

Vårt första Collaböl tillsammans med GefleBockens Bryggeri. Vår klassiska Dark Ale, Ett Ljus i Mörkret, har fått mogna på ekfat från Gammelstilla Whisky. 200l på ex. Bourbon- och 125l på ex. sherryfat som vi efter 12månader Blandat med olagrad The Burned Bock från GefleBockens. Resultatet blev en fantastisk söt Dark Strong Ale med fatkaraktär och inslag av russin, vanilj, kaffe, nötter, choklad.

EN Jädra Pilsner - Ljus Lager - 4,2vol%

En ljus lager som vi har valt att sätta en modern touch på genom att torrhumla den med Olicana humle från England. Resultatet blir en frisk och lättdrucken pilsner med en lätt maltig smak med inslag av knäckebröd, aprikos och smårkola.